Sammanfattning kväll och natt

2017-12-13 06:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen. Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

22.52 Lidköping, försök till mordbrand
I Östra Hamnområdet är det någon som tänt eld på en toalettrulle och lagt denna i en papperskorg på en toalett på fjärde våningen i Sockerbrukets lokaler. Sprinklersystemet släcker elden men stora skador på grund av vattnet. Inga personskador.

23.10 Vänersborg, olaga hot och försök till våld mot tjänsteman
Polis griper en man inne vid Migrationsverkets boende på Restad gård efter att han hotat andra boende och personal med kniv. Han misstänks även för försök till våld mot tjänsteman.

23.17 Ulricehamn, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Ulricehamnsvägen där det ska brinna inne på ett HVB-boende. Någon har tänt eld på kläder och madrasser i en garderob, i ett rum. Branden släcks och inga personer kommer till skada. Boendet behövdes ej evakueras. En åklagare beslutar om att en av de boende ska hämtas till förhör. 

00.43 Göteborg, stulen bil och narkotikabrott
Vid Lantvärnsgatan i Kungsladugård gripe fyra personer i en anmäld stulen bil. En av de fyra misstänks vara narkotikapåverkad och misstänks även för narkotikabrott. Alla fyra misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

03.50 Mölndal, inbrott
Vid Tallkottegatan går inbrottslarmet till Restaurang Stensjön och när väktare kommer till platsen konstateras att det varit inbrott. Okänt vad som saknas.

04.45 Alingsås, trafikhinder
Vid Sveaplan är det en lastbilschaufför som får sladd på sitt ekipage och blir stående över hela E20. Trafiken stoppas i båda rikningar. Efter cirka en timmas tid kan man släppa på trafiken igen. Inga personskador.  

Se händelsen på polisen.se